Forska Utan Djurförsök söker en generalsekreterare

Forska Utan Djurförsök bildades 1964. Vårt syfte och ändamål är att stödja forskning med målet att djurförsök, särskilt plågsamma sådana, ska ersättas med moderna djurfria metoder.

Vår vision är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur – för både människors och djurs bästa. Vi anser att forskning är livsnödvändig – men den ska utföras utan att djur utsätts för lidande.

Om tjänsten

Vi söker en generalsekreterare som delar Forska Utan Djurförsöks vision och som har erfarenhet av ideell verksamhet och kan representera stiftelsen utåt.

Din roll i stiftelsen omfattar strategiskt ledarskap, strategisk kommunikation och externa samarbeten. I uppdraget att leda och utveckla arbetet ingår att skapa förutsättningar för bästa effektivitet och största möjliga avsättning av medel och resurser för forskning, utbildning, information och politisk påverkan.

Dina arbetsuppgifter består av att entusiasmera och leda personalen, skapa och utveckla viktiga samarbeten och ansvara för extern kommunikation och marknadsföring. I arbetet ingår också att stötta styrelsens ordförande genom beredning av styrelseärenden och framtagande av styrelseunderlag.

Om dig

Du som söker lockas framför allt av utmaningen att under stor frihet utveckla en liten men unik verksamhet med ett angeläget samhällsuppdrag. Din kompetens och erfarenhet ligger framför allt inom området ledarskap, kommunikation och påverkansarbete samt nätverkande. Du har ett intresse för och kunskap om försöksdjursfri forskning och forskningsvärlden samt omvärldsbevakning. En stor fördel är ett brett existerande kontaktnät inom olika områden som rör vår kärnverksamhet och en god förmåga att skapa nya nätverk och samarbeten. Det är meriterande om du även har medieträning.

Med tanke på att du även ska leda övrig personal krävs tidigare erfarenhet av arbetsledning och personalvård. Som person är du driven, positiv och kreativ och har en god kommunikativ förmåga som möjliggör ett gott samarbete med dina kollegor och styrelsen. Du som söker stimuleras av utmaningen att utveckla ett varumärke med högt anseende och med stor potential att bli mer känt hos allmänheten. I organisationen erbjuds du en familjär miljö där vi tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål med en prestigelös attityd.

Omfattning och ansökningstid:

Tjänsten omfattar heltid, tillträde efter överenskommelse.

Sista ansökningsdatum är 2024-04-12.

Ansökan med CV skickas till kjell.alpmo.styrelsen@forskautandjurforsok.se