Forskarrummet

Välkommen till Forskarrummet

Forskarrummet är till för dig som är forskare, student eller arbetar i en bransch där djurförsök förekommer. Kanske söker du efter en specifik testmetod eller vill hålla dig uppdaterad om det senaste inom området. Vår ambition är att Forskarrummet ska vara en användbar portal för att hitta information och nyheter som rör alternativ till djurförsök.

Under menyn ”Fakta och resurser” har vi samlat en hel del användbar information. Där får du bl.a. tips om databaser där du kan hitta nya metoder. Där finns också uppgifter om testmetoder som är godkända av OECD och EU och metoder som validerats av EURL-ECVAM. Du får också tips om hur du hittar alternativ inom två områden med stora djurskyddsproblem in vivo-producerade antikroppar och fetalt kalvserum.

Söka anslag

Forska Utan Djurförsök har delat ut forskningsanslag till projekt som kan ersätta djurförsök sedan 1971. Utlysningen öppnar varje år i maj och stänger i slutet av juni. Målet är att främja utvecklingen av nya metoder och ny kunskap inom toxikologi, medicinsk forskning, biologisk produktion och andra områden där djurförsök används, i syfte att se till att djurförsök kan ersättas eller på annat sätt görs onödiga. Om du prenumererar på vårt e-nyhetsbrev för forskare så får du information när vi öppnar utlysningen och annan viktig information. Läs mer om utlysningen här »  Här ser du vilka som fått forskningsanslag »

Forskare som fick anslag inför innevarande år kan söka fortsättningsanslag i en särskild utlysning som öppnar i september. Berörda forskare får information via e-post.

Senast uppdaterad: 28 mars 2024