Djurens Dag i samarbete med Sveland

Inför Djurens Dag (4 oktober) samarbetar vi i år med djurförsäkringsbolaget Sveland. Visste du att djur kan bli sjuka av människomat? Sveland tipsar om farligheter. Men vänta… hur bra är djur då som modell för människor i forskning?

Visste du att vanlig människomat kan göra dina djur sjuka? Lök, avokado, russin, salt, deg (när du bakar) och mjölk är exempel på livsmedel som kan vara direkt farliga för katter, hundar och andra djur. Djurförsäkringsbolaget Sveland har tagit fram en lista över farlig mat och annat som kan skada djur. Ett viktigt råd är att aldrig ge dina djur värktabletter utan att prata med veterinär först. Din katt kan dö av vanliga Alvedon!  Svelands lista över farligheter hittar du här »

Det behövs modernare metoder än djurförsök

Hundar blir sjuka av choklad och katter dör av värktabletter. Men… om nu människomat och mediciner kan vara farliga för djur, kan det då fungera att använda djur för att testa vad som är farligt för oss? Djur är inte människor – ändå används djuren som modell för människan i utveckling och tester av nya läkemedel. Hjälp oss att satsa mer på nya metoder som är bättre på att förutsäga risker för människor! Forska Utan Djurförsök tycker att man istället ska satsa på ny, modern forskning med mänskliga celler i provrör och datormodeller.

Läs vår argumentsamling och lär dig mer om varför det är viktigt att satsa på cellmodeller och datateknik – för djurens skull och för människans. Du hittar argumentsamlingen här »