Forska Utan Djurförsök söker en insamlare!

Forska Utan Djurförsök bildades 1964 och är en idéburen forskningsstiftelse vars syfte och ändamål att stödja forskning som gör det möjligt att ersätta djurförsök med moderna djurfria metoder. Under 2016 delade stiftelsen ut 1 850 000 kronor till forskningsanslag och ytterligare 400 000 kronor till stiftelsens utmärkelse Nytänkaren. Stiftelsen har 90-konto och står under kontroll av Länsstyrelsen som har tillsynsansvar samt Svensk Insamlingskontroll. Vi är medlemmar i FRII.

Är du en van insamlare med erfarenhet av insamlingskampanjer, postala och digitala, och gillar relationsskapande arbete med månadsgivare, testatorer och stora givare? Är du en riktig fena på målgruppsurval, projektledning och van att ha koll på lönsamhet och relevans? Då vill vi att du börjar jobba hos oss!

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är i huvudsak indelade i fyra områden; Planering och genomförande av insamlingsaktiviteter, uppföljning och rapportering av insamlingsverksamheten, utveckling av befintliga givare/rekrytering av nya givare samt testamenten/dödsbon.
För att kunna lösa uppgifterna inom områdena ser vi gärna att du har gedigen erfarenhet av att projektleda, genomföra och följa upp insamlingskampanjer. Du bör vara van med att jobba med målgruppsurval, lönsamhet och relevans gällande allt från utseende till förväntat resultat samt ha erfarenhet av nyrekrytering av givare i kombination med utveckling av befintliga givare.

Profil
Vi ser gärna att en insamlare hos oss har någon form av eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller försäljning alternativt har arbetat med kvalificerat insamlingsarbete under minst 5 års tid. Du bör ha gått FRIIs Grundkurs i insamling. Du ska ha goda projektledaregenskaper, vara resultatorienterad och kreativ kombinerat med en skarp planerings- och kalkyleringsförmåga. Det är också bra om du har erfarenhet av att hantera testamentsgåvor. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och väl i engelska. Du bör ha erfarenhet från arbete med någon form av givarregister och det är meriterande om du behärskar KomMed.

Vi är ett litet kansli så det är viktigt för oss att du har mycket god samarbetsförmåga och förstår att ingen arbetsuppgift är för stor eller för liten. Vi hjälper varandra och strävar varje dag efter att få fram bättre och säkrare forskning med djurfria metoder inom allt från medicin och läkemedel till testning av kemikalier.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) med 6 månaders provanställning och placering på vårt kansli i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Du rapporterar till kanslichefen. Tillträde omgående eller med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Vi tillämpar 37,5 timmars arbetsvecka, flextid, har kollektivavtal (IDEA-Unionen) samt erbjuder möjlighet till friskvårdsbidrag.

Ansökan (CV och personligt brev) skickas senast 5 maj 2017 till Carina Franzén (kanslichef) på e-postadress carina@forskautandjurforsok.se. Har du frågor om tjänsten så kontakta Carina Franzén på telefon 08-124 560 95.

Ladda ned annonsen i pdf-format!