Sök anslag

Forska Utan Djurförsök stödjer vetenskaplig forskning för att ersätta och minska djurförsök, särskilt plågsamma djurförsök. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för forskare i rutan till höger så får du information om aktuella utlysningar och annan relevant information.

Forska Utan Djurförsök planerar att utlysa forskningsanslag till nya projekt den 10 maj och med sista ansökningsdag i början av september.  Mer information om utlysningen och att sökan anslag här »

Dags att redovisa projekt som fått anslag av Forska Utan Djurförsök? Här finns blankett och information »

Vad ger Forska Utan Djurförsök forskningsanslag till?

Forska Utan Djurförsök ger anslag till forskningsprojekt som har som mål att ersätta djurförsök.

Även projekt som främjar effektivare utnyttjande av befintliga alternativa metoder kan få stöd, t.ex. till validering av djurfria metoder samt projekt för att minska djuranvändningen inom utbildning eller sprida kunskap om alternativa metoder.

Att ett forskningsprojekt bedrivs utan djurförsök är i sig inte tillräckligt för att anslag ska beviljas. Forskningen måste syfta till att ersätta djurförsök (t.ex. genom att utveckla ny metodik eller att utvärdera en alternativ metod) eller på annat sätt bidra till att Forska Utan Djurförsöks syfte uppfylls.

Sedan 1971 har Forska Utan Djurförsök delat ut 800 000-2 miljoner kronor per år i forskningsanslag.

Senast uppdaterad: 25 april 2017